Vliegen vanaf Düsseldorf naar Gran Canaria

Prachtige stranden, het hele jaar door mooi weer, waterparken en mooie bezienswaardigheden maken Gran Canaria een ideale vakantiebestemming voor iedereen! Gran Canaria behoort tot een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa.

Vliegen vanaf Düsseldorf naar Gran Canaria is ideaal! De luchthaven van Düsseldorf is een stuk toegankelijker dan het altijd drukke Schiphol. Vanaf de snelweg is de luchthaven makkelijk te bereiken en ook ideaal om de auto te parkeren. Je reis begint al op de luchthaven!

Feest!

Gran Canaria is erg Zuid-Amerikaans en Caraïbisch georiënteerd. Deze Latijns-Amerikaanse invloeden zie je vooral terug tijdens carnaval. Net als op Tenerife wordt dit uitbundig gevierd met de prachtige praalwagens die net uit Brazilië lijken te komen! De uitbundige dansers en de swingende sambamuziek maken dit evenement tot een feest dat je moet meemaken!

Playa del Inglés en Playa Maspalomas

Het levendige Playa del Inglés en Playa Maspalomas zijn een van de populairste plaatsen op het eiland. Playa del Inglés staat bekend om het uitbundige uitgaansleven en heerlijke stranden.

Gran Canaria heeft een levendig en bruisend nachtleven waar veel jongeren op afkomen. Veel gezellige cafeetjes, heerlijke restaurants en clubs waar je je prima een vakantie kunt vermaken. Eén van de drukste uitgaansbuurten in Playa del Inglés ligt rond de oecumenische kerk “San Salvador”. Rondom de kerk heb je aan de ene zijde Kasbah en aan de andere zijde Plaza. Een groot winkelcentrum met winkels, bars, karaoke bars, restaurants en pubs. ’S Avonds is hier een kleine ambachtelijke avondmarkt te vinden waar je handgemaakte producten en sieraden kunt kopen en je je ogen uitkijkt naar de glasblazers die de mooiste creaties blazen waar je bij staat! Playa Maspalomas staat bekend om zijn spectaculaire woestijnachtige duinen. Deze duinen zijn ontstaan als gevolg van de werking van zee en wind die karakteristiek is voor dit gebied. Prachtige plek om uit te waaien en een mooie wandeling te maken. Voor nudisten is dit een populaire plek. Hiernaast kom je regelmatig toeristen op kamelen tegen die bij zonsondergang genieten van het mooie gezicht!

Eten en drinken op Gran Canaria

De keuken van Gran Canaria is eenvoudig maar absoluut subtiel. Een typisch gerecht op dit eiland is de ‘ropa vieja’ (wat betekend Oude kleding). Een heerlijk gerecht met vlees, kikkererwten en diverse groentes. Ook populair hier zijn tapas (kleine hapjes), Pulpo (inktvis) of Albóndigas (Spaanse gehaktballen). En wil je echt indruk maken op die ober? Vraag dan niet naar een ‘Cerveza’ (bier) maar om ‘Una Cana’.

Wil je ook vliegen naar Gran Canaria vanaf Düsseldorf? Wacht dan niet langer en boek hier je vakantie!