Vliegen vanaf Düsseldorf naar Lanzarote

Op slechts een paar uur vliegen vanaf Düsseldorf ligt het prachtige vulkanische eiland Lanzarote. Een vlucht van Düsseldorf naar Lanzarote duurt slechts 4,5 uur. De luchthaven van Düsseldorf is vanaf de Nederlandse grens makkelijk te bereiken en parkeren op de luchthaven is ideaal!

Natuurschoon van Lanzarote

Het landschap van Lanzarote is spectaculair. Het heeft iets mysterieus omdat het lijkt op een maanlandschap met zwarte en witte zandstranden. Het nationale park Timanfaya heeft veel lavavelden en rots kraters die de moeite waard zijn om door heen te wandelen en de prachtige natuur te aanschouwen.

Ook het nationale park Caldera is absoluut een bezoek waard. Hier is de grootste erosiekrater ter wereld te vinden en is in 1954 uitgeroepen tot nationaal park

Het weer op Lanzarote

Omdat Lanzarote geen hoge bergen heeft en een erg vlak landschap heeft, is het hier het hele jaar door prachtig weer! De bewolking waait hier snel over waardoor de zon vrijwel altijd schijnt! Doordat de wind hier vrij spoel heeft is Lanzarote ideaal geschikt voor surffanaten! Het hele jaar door kent Lanzarote een temperatuur van gemiddeld 20 tot 25 graden, ook in de wintermaanden!

Gemoedelijke hoofdstad Arrecife

Lanzarote is een vrij klein eiland en de bezienswaardigheden en het eiland zijn dus makkelijk te bezichtigen! De hoofdstad Arrecife is een charmant, autovrij centrum met gezellige tapasbars, restaurants en lokale markten die het bezoeken zeker waard zijn!

Papagayo Beach

Playas de Papagayo is een verzamelnaam voor de stranden die liggen ten oosten van de badplaats Playa Blanca, in de zuidelijke punt van het eiland. Hier zijn de mooiste stranden te vinden. Met de auto kun je (via een tolweg) niet helemaal tot de stranden komen, maar als je het niet erg vindt om een stukje te lopen dan kun je een wandeling maken naar de prachtige stranden. De meer verlaten gedeeltes zijn erg geliefd bij nudisten.

Genieten van heerlijke Geria wijnen

Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het aangename warme klimaat is La Geria een perfecte wijnstreek. Hier worden druiven verbouwd: de druiven worden in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Hierdoor worden de druiven beschermd voor de wind en kunnen de druiven voldoende vocht opnemen. Alleen de wijnvelden zijn al de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Ook ideaal is een fles Geria wijn mee naar huis te nemen! De wijnen van het eiland zijn helaas niet te krijgen in Nederland omdat er te weinig geproduceerd wordt om te kunnen exporteren en alle wijnen dus naar de lokale ondernemers gaat.

Wil je ook vliegen naar Lanzarote vanaf Düsseldorf? Wacht dan niet langer en boek hier je vakantie!