Vakantie op Kos

  • Paradijs voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers
  • Geschiedenis en cultuur
  • Familievakantie

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Ontdek aanbod (65)

Ontdek aanbod (55)

Ontdek aanbod (72)

Ontdek aanbod (46)

Populaire bestemmingen

Kos stad

Kardamena

Tigaki

Wil je een vakantie naar Griekenland boeken denk dan eens aan het zonnige eiland Kos dat gelegen is in de Egeïsche Zee vlak voor de Turkse kust. Het populaire Lambi Beach, vlak bij Kos Stad is de ideale plek voor een luiervakantie. Liever actief ? Ontdek dan het eiland per fiets via één van de vele fietsroutes. Tradities en gastvrijheid zijn twee woorden die zeker van toepassing zijn op de bevolking van Kos die trots is op de geschiedenis en cultuur van het eiland die altijd goed bewaard is gebleven.

Zonvakantie in Griekse stijl

Op de zand/kiezel stranden van Lambi Beach en Psalidi vind je vele watersportactiviteiten en gezellige kleine barretjes en tavernes waar je kan genieten van de Griekse eetcultuur. Hier vind je ook het populaire all inclusive resort Kirpiotis Village, ideaal voor kinderen. Het sfeervolle Kos Stad ligt vlakbij en hier geniet je s’avonds van de gemoedelijke sfeer die er heerst. Aan de zuidkust ligt de badplaats Kardamena met z’n gezellige centrum rond de haven. Struin lekker rond door de winkelstraten met vele souvenirwinkels en leuke terrassen. Rondom Kardamena liggen heerlijke appartementen complexen en natuurlijk het familiehotel Splashworld Atlantica Porto Bello Beach met het spectaculaire waterpark.

Actief per fiets en leuke excursies:

Kos is een echt fietseiland en je vind er veel fietspaden. Vanuit Kos Stad ontdek je eenvoudig per fiets het eiland en geniet je van de prachtige routes langs de kust. Breng een bezoekje aan het Turkse havenstadje Bodrum, per draagvleugelboot ben je in slechts 15 minuten aan de overkant. Of maak per oude houten zeilboot een dag excursie naar de eilanden Kalymnos, Plati en Pserimos. In de omgeving van Kos Stad zijn veel archeolische bezienswaardigheden te vinden dus ook voorde cultuurliefhebber is Kos een prima vakantiebestemming.