Vakantie op Kreta

  • Heerlijke zandstranden, bruisend uitgaansleven
  • Familiehotels en ruime appartementen
  • Wandelen door de Samariakloof

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Ontdek aanbod (65)

Ontdek aanbod (55)

Ontdek aanbod (72)

Ontdek aanbod (46)

Populaire bestemmingen

Chersonissos

Rethymnon

Amoudara

Kreta, een veelzijdig Grieks eiland

Zon, zee en strand, maar ook cultuur dat vind je allemaal op Kreta. Het grootste en meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland. Op deze veelzijdige bestemming vind je echt alles in één. Vind de rust op één van de paradijselijke stranden in een afgelegen baai of geniet van de Griekse keuken op een terrasje aan een pittoresk vissershaventje. In de bekende badplaatsen, zoals bijvoorbeeld Chersonissos, met vele bars en discotheken is juist weer een bruisend uitgaansleven te vinden. Dit alles maakt Kreta een aanrader voor iedereen die van een zorgeloze vakantie wil genieten.

Kreta ideaal voor de rustzoeker en cultuurliefhebber

Op Kreta zijn nog vele rustige havenstadjes die omgeven zijn door prachtige stranden. De plaatsten Rethymnon, Kolymbari en Stalos aan de westtkant van het eiland zijn nog heerlijk rustig; hier vind je ook de baai van Balos met het parelwitte zandstrand. In het nabijgelegen Nationaal Park ligt de Samaria kloof waar je prachtige wandelingen kan maken. Na een uitdagende route eindig je in Agia Roumeli en kan je alleen met een bootje terug. Op Kreta is ook veel van de Griekse oudheid terug te vinden waarbij de overblijvselen van het paleis van Knossos en het archeolisch museum in de hoofdstad Heraklion echt een hoogtepunt zijn! Dit maakt Kreta een perfecte bestemming voor een combinatie van rust en cultuur.

Genieten voor families en een bruisend nachtleven voor jongeren

Voor families met kinderen is er een groot aanbod van ruime appartementen en hotels met glijbanen. In het gezellige dorpje Koutouloufari vind je bijvoorbeeld Time to Smile Sundace appartementen, heerlijk relaxen en een fijn zwembad! In Splashworld Amoudara vind je een spectaculair waterpark en zit je direct aan het negen kilometer lange zandstrand. Voor jongeren is het hippe Star Beach in Chersonissos absoluut “the place to be”! In dit waterpark voor volwassenen zijn vele beachbars en begint het feest al in de middag en gaat tot in de late uurtjes door! In de naast gelegen badplaatsen Stalis en Malia met de brede witte zandstranden vind je ook vele bars en uitgaansgelegenheden.