Vakantie op Tenerife

  • Eiland van de eeuwige lente
  • Hoge bergen en groene valleien
  • Wandelen op vulkaan El Teide

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Ontdek aanbod (65)

Ontdek aanbod (55)

Ontdek aanbod (46)

Ontdek aanbod (35)

Populaire bestemmingen

Costa Adeje

Playa de Las Americas

Los Cristianos

Tenerife, eiland van de eeuwige lente

Op dit grootste eiland van de Canarische Eilanden kan je op geen enkele plek om de vulkaan de Pico del Teide heen, met z’n 3718 meter is dit tevens de hoogste berg van Spanje! In het groene noorden is het is het over het algemeen wat koeler en is er een ruwe kustlijn. In het wat drogere zuidelijke deel van het eiland vind je de levendige badplaatsen en de lavastranden. Een heerlijke afwisselende vakantiebestemming die je per huurauto moet ontdekken!

Zon, zee, strand in het zuiden

Vanaf de luchthaven zijn de bekendste toeristenplaatsen Playa de las Americas en Costa Adje binnen een half uur te bereiken. Beide liggen aan elkaar vast en zijn een waar paradijs voor de shopliefhebber, naast de vele toeristenwinkels is er ook winkelcentrum El Mirador met voor elk wat wils. Langs de lange strandpromenade vind je direct aan zee de luxe hotels en veel restaurants en terrassen. Tijdens een vakantie met de kinderen mag een bezoek aan het mega waterpark SIAM met vele zwembaden en spectaculaire glijbanen zeker niet ontbreken. Eenvoudig bereikbaar vanuit de familie appartementen en all inclusive hotel in Costa Adje.

Met een huurauto zie je meer!

Dat geldt zeker voor Tenerife en per huurauto ontdek je op eigen gelegenheid de prachtige variatie van dit bijzondere eiland. Ga vroeg in de ochtend naar de Pico del Teide, na een mooie tocht door het spectaculaire “maanlandschap” kan je per kabelbaan naar de omhoog laten brengen en onder leiding van een gids de rand van de vulkaan bezoeken. Ook groene noordkant van het eiland met de plaatsen Santa Cruz en Puerto de la Cruz is zeker de moeite waard. Via smalle bergweggetjes kan je hier een prachtige route, met vele vergezichten, langs de kust rijden. De wandelliefhebbers inden hier vele uitgebreide wandelroutes door de prachtige natuur!