Zorgeloos op vliegvakantie dit jaar?

Wij pakten onze koffers; vlogen richting Mallorca en namen de proef op de som

Nadat het nieuws bekend werd dat veel vakantiereizen deze zomer weer door kunnen gaan was het bij Westbound Travel gelijk alle hands aan dek. Iedereen wil er heel graag even uit na alle maanden van ‘thuis zitten’ en een golf van vragen overspoelde ons. Eigenlijk allemaal met dezelfde inhoud: Hoe is het op mijn favoriete vakantieplek?

We besloten gelijk actie te ondernemen en hebben de eerste vlucht naar Mallorca voor ons zelf geboekt. We wilden het met eigen ogen zien en ervaren hoe reizen en vakantie vieren gaat! Onze missie is om aan iedereen te laten zien dat reizen deze zomer ook echt zorgeloos kan.

Midden in de nacht zijn we naar Schiphol gereden en onderweg in de auto vroegen we ons af wat we mee zouden gaan maken……. Ook wij wisten niet precies wat we konden verwachten? In ieder geval spraken we met elkaar af het zo eerlijk mogelijk in beeld te brengen. De werkelijkheid niet mooier maken dan het is en onze eigen ervaringen één op één delen.

Onze reis was een succes en wij zijn enthousiast! Uiteraard zijn er zaken waar je rekening mee moet houden; maar dat je zorgeloos van je vakantie kan genieten daar zijn wij wel van overtuigd! Ons advies is dan ook; je kan veilig en zorgeloos op reis maar je moet je er wel prettig bij voelen.

We hebben onderweg al zoveel mogelijk met jullie gedeeld via onze Sociale Media en de reacties waren overweldigend. Nog nooit zijn onze berichten zoveel geliked en gedeeld. We zijn getagd, geretweet en live geïnterviewd op de radio. Onvoorstelbaar! We hebben onze ervaringen hieronder beschreven en op beeld vastgelegd.

Op Schiphol

Op Schiphol heerste een unieke rust die wij nog niet eerder hebben gezien. Schoongepoetste blinkende vloeren, geen wachtrijen en genoeg ruimte om te parkeren!

Het ‘nieuwe’ vliegen

Reizen met mondkapjes viel ons mee en iedereen houdt zich prima aan de regels. De 1,5 meter zal niet altijd overal hanteerbaar zijn als het weer wat drukker wordt en daar moet je je van te voren wel goed op instellen. Een mondkapje is alleen verplicht bij de incheckbalie, tijdens de vlucht en bij de bagagebanden. Op Mallorca aangekomen was er een korte check via een gezondheidsformulier en we konden op pad.

Onze huurauto

Tijdens onze inspectiereis hadden we de beschikking over een prachtige huurauto waar we ons comfortabel over het eiland konden verplaatsen. Zeker in deze periode is een huurauto echt aan te raden! Op die manier vermijd je drukke transferbussen, wachttijden en ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Het ophalen gaat snel en eenvoudig, we kunnen er zelfs voor zorgen dat vooraf alles al ingevuld is en dat je zelfs niet in de rij hoeft te staan. De huurauto die wij hadden werd perfect schoon afgeleverd en overal was over nagedacht. Via onze partner Sunny Cars bieden wij op deze manier huurauto’s aan op alle vakantie bestemmingen. Altijd compleet verzekerd zodat je zorgeloos en op eigen gelegenheid je vakantiebestemming kan ontdekken.
#meteenhuurautoziejemeer

Interesse? Boek eenvoudig online een huurauto bij je vakantie!

Buenos Dias !

De ontvangst was zeer hartelijk. Overal bijzondere aardige mensen die oprecht blij zijn gasten te mogen begroeten en er alles aan doen om iedereen van een heerlijke vakantie te kunnen laten genieten. Ook in winkels, terrassen en restaurantjes deed men enorm hun best om het ons maximaal naar de zin te maken.

Frisse hotels en appartementen

We hebben tijdens onze reis verschillende hotels bezocht en overal is goed te zien dat men de afgelopen tijd vooral niet stil heeft gezeten. Verschillende hotels en appartementen zijn gerenoveerd, geschilderd of in een nieuw fris jasje gestoken. En waar je ook kijkt is het brandschoon, werkelijk overal is gepoetst.

Hotel Oleander

Mallorca – Playa de Palma
  • Tweepersoonskamer, halfpension
  • Vanaf Düsseldorf
  • Kinderprijs vanaf € 359

Vanaf € 700,- *

Vertrek Juli

* 1 week p. p. v.a.

Interesse?

allsun Hotel Pil-Lari Playa

Mallorca – Playa de Palma
  • Tweepersoonskamer, all inclusive
  • Vanaf Düsseldorf
  • Kinderprijs vanaf € 529

Vanaf € 820,- *

Vertrek Juli

* 1 week p. p. v.a.

Interesse?

Hygiëne

Goed om te zien dat er overal op Mallorca veel aandacht wordt besteed aan hygiëne. Werkelijk overal is over nagedacht. Op de terrassen en restaurantjes zie je digitale menu’s of QR-codes die je kunt scannen, peper en zout is netjes verpakt. De terrassen en winkeluitstallingen zijn vrij toegankelijk. Het bedienend personeel draagt alleen een mondkapje en ga je bij een winkel naar binnen dan zul je er zelf ook eentje moeten dragen. Buiten is juist is alles zo ruim en comfortabel mogelijk opgesteld.

Uitgaan- bezoek de gezellige terrassen en restaurants

Een ding is zeker, de Spaanse gezelligheid is zeker niet verdwenen. Wat was het heerlijk om lekker op een terras te zitten aan het water en te genieten van lekkere tapas! In vergelijk met onze eerdere bezoeken aan Mallorca is het opvallend rustig. Echter nu overal in Europa de grenzen open zijn, zagen we ook letterlijk per dag meer gasten arriveren. We kregen veel vragen van jongeren over het uitgaan hier. Vanaf 1 juli staat de Spaanse overheid weer groepen tot driehonderd mensen toe en is de horeca overal bezig weer open te gaan. Grote discotheken als Megapark zullen zoals het er nu uit ziet dit jaar de deuren niet openen. We hebben diverse Nederlandse horeca ondernemers gesproken en de feestcafé’s en Hollandse kroegen zullen weer draaien als vanouds. Zoals iemand ter plaatse zei; het zal wat anders zijn dan andere jaren maar een feestje gaat het worden! Ook de terrassen, de fastfoodrestaurants en winkels aan de Ballermann zullen weer gewoon geopend zijn.

Beach Vibes

De mooie stranden van Mallorca staan toch nog steeds hoog in ons favorieten lijstje. Prachtige zandstranden met hier en daar een wuivende palmboom waar het heerlijk vertoeven is. Een uitschieter is het strand van Alcudia, dat niet voor niets in de top 10 van Europa’s mooiste stranden staat. Veel rieten parasols zijn voorzien van een nieuw dakje en de ligbedden staan ruim en comfortabel opgesteld. Het strand is vrij toegankelijk zonder mondkapje. Dus pak je handdoek en maak een duik in het helderblauwe water. Heerlijk !

Ga op pad en geniet van de zomer

We eindigen onze Weekly met een tip om vooral ook het mooie Mallorca te bekijken. Het eiland heeft zoveel mogelijkheden. Breng een bezoek aan de prachtige hoofdstad Palma, op zoek naar de majestueuze Cathedral, de mooie haven van Andratx bij Peguera, zoek de mooie baaien op van van Cala d’Or en wist je dat je geweldig mooi kunt fietsen in en rondom Cala Millor? Informeer bij je reisleiding ter plaatse zij kennen vaak de mooiste plekjes !

Wij wensen iedereen een hele fijne en zorgeloze zomer !

Groet, Peter, Karin & Bob
Familievakanties

Check de video

Interesse? Maak een online afspraak

Ons verhaal in de media

Radioverslag RTV Oost.

TravelPro interview.